Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 5. 2023

Aprilski novičnik CIPRA o trajnostnih temah

CIPRA Alp Media v svoji aprilski številki vabi k prijavi na poletne tabore in delavnice, uglašene na trajnostne teme. Ob koncu junija bo Lihtenštajnski forum o prihodnosti Alp z naslovom Moje zdravje, moje podnebje osvetlil zdravstvene težave, povezane s spreminjajočim se podnebjem.

Direktorica švicarske CIPRE v svojem prispevku o vodni, vetrni in sončni energiji zagovarja stališče, da Alpe niso neskončen vir energije.

V podkastu razkrivajo projekt Trata 2.1. Eden od ciljev je zdrav in okolju prijaznejši način prihoda na delo. Približno 5.000 zaposlenih v industrijski coni blizu Škofje Loke se namreč v največji meri odloča za osebni prevoz z avtomobilom, čeprav je lokacija dostopna tudi z javnim prevozom. Pri iskanju rešitev so se Občina Škofja Loka in tamkajšnja podjetja zgledovali po  izkušnjami, ki so jih v dolini Alpskega Rena pridobili na področju mobilnostnega menedžmenta. Prisluhnite zanimivim sogovornikom.

Kolaž fotografij, ki prikazujejo vsebino 4. številke revije alpMedia Newsletter 2023.

Poznate narečne izraze za vročino? Sodelujte pri nastajanju slovarja Verba Alpina.

Preberite še druge zanimive prispevke o okolju, trajnosti, mobilnosti. Poiščite koledar dogodkov in se dejavneje vključite v čezmejno trajnost. CIPRO lahko tudi finančno podprete.

Celotni novičnik s povezavami na več aktualnih novic je dosegljiv na spletu.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content