Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

19. 4. 2023

Aprilske e-Novičke izpostavljajo povezovanje kulture in učenja

Vabimo k branju najnovejše številke e-Novičk, v katerih povezujemo kulturo in učenje: pišemo o 15. Kulturnem bazarju in posvetu Potenciali povezovanja.

Med domačimi novicami v tokratni številki izpostavljamo tudi dogajanje, povezano z družinsko in finančno pismenostjo.

V projektu EPUO smo pripravili zanimivo predstavitev učeče se skupnosti Ajdovščina, kjer bomo 12. maja odprli TVU. Priprave na festival učenja so v polnem teku tako na nacionalni kot lokalni ravni. Med skupne akcije smo uvrstili pomembne teme, med drugim pobudo evropsko leto spretnosti.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino aprilske številke e-Novičk ACS 2023.

V rubriki EPALE preglejte prispevke o dogajanju na platformi. Vabimo k prebiranju povzetkov domačih  in tujih virov s področja izobraževanja odraslih in zanimivosti iz mreže v rubriki Kotiček je vaš.

»Dokler se ne naučiš slovenščine, si kot mehurček tišine,« pravi Argentinec v Sloveniji, Guillermo Daniel Escalante Rodriguez, glavni junak rubrike Migracije in izzivi večkulturnosti

Želite objaviti novico ali reportažo iz svojega okolja? Pošljite nam jo najpozneje 9. maja in objavljena bo v prihodnji številki.  

Naj za konec velja povabilo: Izkoristite prihodnje svetle dni za učenje in druženje. Prihajajoči Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so kot nalašč za to. Pripeljite s seboj še koga, ki mu privoščite, da spozna moč in radost učenja. 

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content