Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

20. 9. 2019

Ana Krajnc je sprejeta v Dvorano slavnih v izobraževanju odraslih

Včeraj zvečer so v Narodnem muzeju v Beogradu priredili sprejem za letošnje nominirance v Dvorano slavnih (International Adult and Continuing Education Hall of Fame).

Gre za visoko mednarodno priznanje, s katerim počastijo posameznike za izjemne strokovne prispevke v izobraževanju odraslih in nadaljnjem izobraževanju.

S stalno razstavo spominskih plošč, na kateri je ob fotografiji na kratko predstavljeno delo posameznika, se ohranja pomembna dediščina teh izjemnih strokovnjakov. Mednarodna Dvorana slavnih domuje na Univerzi v Oklahomi.

Med priznanimi strokovnjaki, ki so bili letos sprejeti v to prestižno družbo največjih svetovnih strokovnjakov s področja izobraževanja odraslih, je tudi prof. dr. Ana Krajnc, pionirka andragogike v Sloveniji, zaslužna profesorica Univerze v Ljubljani ter predsednica Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje.

S tem se je pridružila največjim imenom svetovne andragogike, kot so Peter Jarvis, Malcolm Knowles, Alan Knox, J. Roby Kidd, Gunther Dohmen in drugi. 

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content