Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

13. 5. 2021

Ali ste že obiskali prenovljeno spletno stran EPALE?

Skupnost EPALE je sredi aprila dobila novo spletno stran: https://epale.ec.europa.eu/. Nova podoba portala je barvita in nudi prijaznejši in preglednejši prikaz vsebin, ponuja še več uporabnih virov in nove prostore za sodelovanje, omogoča lažjo navigacijo  …

Kaj ponuja nova spletna stran EPALE?

Poleg sodobnejšega videza, ponuja spletno mesto štiri nove elemente glavnega menija.

V menijski opciji PRISPEVAJTE vabijo k dodajanju in spremljanju vsebin: v razdelku Teme boste lahko našli vire, povezane z določeno temo (trenutno najdete gradiva o petih področjih: učeči se, okolja, veščine, politike in kakovost),  potem so tu še razdelki Spletni dnevnik, Novice, Dogodki – vse te vsebinske sklope poznamo že od prej, pa Zgodbe skupnosti EPALE, kjer predstavljajo navdihujoče zgodbe skupnosti.  Povsem nov razdelek Vključite se vabi k dodajanju vseh vrst vsebin, tudi k sodelovanju v razpravah, in k oblikovanju različnih partnerstev z evropskimi organizacijami in strokovnjaki pri financiranju, projektih in programih.

Opcija SODELUJTE spodbujajo sodelovanje in izmenjavo: v Prostoru za sodelovanje se lahko pridružite odprtim tematskim skupinam, v razdelku Razprave lahko delite svoje ideje in izmenjujte dobre prakse, v Iskalniku partnerjev lahko poiščite partnerje za nacionalne in evropske projekte, v razdelku Organizacije pa različne organizacije širom Evrope. Imenik uporabnikov je priročen, ker se boste lahko povezali s strokovnjaki, ki delujejo v izobraževanju odraslih po Evropi, razdelek Delovne skupnosti pa omogoča, da se pridružite zaprtim skupinam, v katerih se povezujejo ljudje s podobnimi interesi. Odpirajo dva nova prostora: prvi je za izmenjavo informacij in dobrih praks med izvajalci in strokovnjaki s področja poklicnega in strokovnega izobraževanja – Skupnost izvajalcev PIU, drugi pa ponuja orodja za koordinatorje projektov Erasmus+, njihove partnerje in potencialne partnerje, s posebnim poudarkom na projektih KA1 in KA2, namenjenih mobilnosti in sodelovanju – Prostor Erasmus+.

Menijska opcija UČITE SE ponuja veliko priložnosti za zbiranje in razvijanje novih kompetenc: našli boste številne spletne tečaje – MOOC-i , odprte izobraževalne vire – OER-je in primere dobrih praks v izobraževanju odraslih – Viri.

MOJ EPALE je najnovejša menijska opcija, ki ponuja personifikacijo profila: omogoča hiter dostop do vsebin na EPALE – Moja nadzorna plošča, v razdelku Moj profil urejate svoje podatke, Moja usposabljanja so osebni prostor, namenjen vašim usposabljanjem in izbranim učnim gradivom, preprosto lahko dostopate do skupin, v katerih sodelujete – Moje skupine; v rubriki Vključite se vabijo k izmenjavi znanj in izkušenj.

Prijavite se!

Ne zamudite torej priložnosti, da ostanete na tekočem z najboljšimi praksami v izobraževanju odraslih! Če še niste prijavljeni, vas vabimo k registraciji: https://epale.ec.europa.eu/sl/user/register/, če pa ste že član skupnosti EPALE, pobrskajte po novem portalu in poglejte, kaj vse vam ponuja.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content