Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 3. 2024

ALADIN Online Alert v 50. številki o novih publikacijah

ALADIN Online Alert je dragocen zbirnik publikacij o izobraževanju odraslih, vseživljenjskem učenju, pismenosti odraslih ter poklicnem in strokovnem izobraževanju.

Tokrat jim jo je zagodel škrat, saj več objavljenih povezav ne deluje. Zato smo brskali nekoliko globlje, da smo se dokopali do naslovov, ki bi vas utegnili zanimati.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 50. številke novičnika ALADIN Online Alert.

Izpostavljajo prispevek, ki ga je objavil DVV International, o izobraževanju odraslih v času konfliktov in vojne. Mednarodna monografija Adult education and social justice prinaša zanimive prispevke uveljavljenih avtorjev. Analitična študija, ki so jo pripravili strokovnjaki UNESCO, se ukvarja s promocijo pismenosti v svetu sprememb. V Afriki so 2024 razglasili za leto izobraževanja. V prispevku na spletni strani Afriške zveze za razvoj izobraževanja (ADEA) pojasnjujejo, zakaj je pridobivanje in krepitev temeljnih spretnosti na tej celini posebnega pomena.

Avtorji publikacije OECD Digital education outlook napovedujejo učinkovit ekosistem digitalnega izobraževanja.

V nadaljevanju novičnika so teme razdeljene po celinah. Celotno spletno publikacijo najdete na spletu, kjer se nanjo lahko naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content