Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 5. 2023

ALADIN Online Alert v 46. številki o novih publikacijah

Ob koncu aprila je izšel novičnik ALADIN Online Alert Inštituta za vseživljenjsko učenje (UIL) pri UNESCO. Izpostavljajo nedavno izdane publikacije, pomembne za krepitev spretnosti, vseživljenjsko učenje in izobraževanje odraslih.

Pod okriljem projekta RegALE (Regional capacity for Adult Learning and Education) je skupina raziskovalcev pripravila monografijo Politike učenja odraslih v Evropi s podnaslovom Vpogled v regionalne in lokalne deležnike.

OECD je v svoji digitalni knjižnici objavila dokument o uporabi mikrokreditov in možnostih, ki jih odpirajo, na področju vseživljenjskega učenja in zaposlovanja. Napovedujejo, da bo ob koncu leta izšel drugi, bolj praktično naravnani del. Vključeval bo niz kazalnikov izvajanja in spremljanja, ki jih lahko države uporabijo v nacionalnih razpravah in študijah primerov, iz štirih držav članic EU, tudi Slovenije.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 46.številke novičnika ALADIN Online Alert.

Zanimivo je tudi poročilo Svetovna zaposlitvena in socialna perspektiva 2023. Objavila jo je Mednarodna organizacija dela (ILO). V sedmih poglavjih kliče k prevrednotenju delovnih mest, ključnih za delovanje družbe (delavci v zdravstvu, prehrambni industriji, maloprodaji, varnostniki, fizični, sanitarni, transportni delavci, čistilci ter tehniki in uradniki), in povečanju financiranja teh področij.

Druge zanimive informacije poiščite v novičniku, na katerega se lahko na spletni strani naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content