Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 9. 2023

ALADIN Online Alert št. 48

V digitalni knjižnici UNESCO UNESDOC je na voljo nekaj novih publikacij, nedvomno zanimivih za izobraževalce odraslih povsod po svetu. Prvo na seznamu je zaključno poročilo CONFINTEA VII Seventh International Conference on Adult Education; Adult learning and education for sustainable development: a transformative agenda. Celotno besedilo je v odprtem dostopu. Prinaša utrinke, fotografije in citate govorcev na tem velikem mednarodnem dogodku. Knjigi je dodano končno besedilo Marakeškega okvira za ukrepanje.

Poročilo o spremljanju globalnega izobraževanja za leto 2023 se sprašuje, po čigavi meri so oblikovana orodja v izobraževanju.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 48. številke novičnika ALADIN Online Alert.

ALADIN ozavešča o izidu poročil o mednarodnih trendih vseživljenjskega učenja v terciarnem izobraževanju, vključevanju krepitve kompetenc za IKT v izobraževanju v Afriki, 3. izdaji Cedefopovih Evropskih smernic za vrednotenje neformalnega in priložnostnega učenja in publikaciji OECD o inovativnem pristopu k merjenju in podpori spretnosti.

Vsebina novičnika je razdeljena na stalne rubrike: Izobraževanje odraslih, Spretnosti odraslih,  Vseživljenjsko učenje ter Strokovno in poklicno izobraževanje in usposabljanje.

Publikacije in druge pomembne dogodke v novičniku lahko spremljate tudi po regijah oz. kontinentih.

Na spletni strani ALADIN poiščite podrobnosti, ki vas zanimajo, in se na publikacijo naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content