Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

17. 3. 2023

ACS obeležuje svetovni teden izobraževanja o financah

Izobraževalne in finančne ustanove vsako leto konec marca obeležujemo svetovni teden denarja (Global Money Week) oziroma svetovni teden izobraževanja o financah, kot smo ga poimenovali v Sloveniji. Letos bo potekal od 20. do 26. marca pod okriljem Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

Letošnja tema je Načrtujte svoj denar, posadite svojo prihodnost (Plan your money, plant your future). Namenjena je ozaveščanju o pomenu odgovornega, informiranega in v prihodnost usmerjenega pristopa pri sprejemanju finančnih odločitev. Zavedanje o tem, da je prihodnje finančno blagostanje posameznika tesno povezano z zdravjem planeta in družbe kot celote, je še kako pomembno.

K obeleževanju svetovnega tedna izobraževanja o financah letos pristopa tudi Andragoški center Slovenije (ACS). Kot vodilna izobraževalna ustanova za izobraževanje odraslih pri nas želimo v tem tednu opozoriti predvsem na problem pomanjkljive finančne pismenosti, ki se v veliki meri pojavlja tudi pri odraslih. Predstavljamo projekt Finančna pismenost za odrasle, v okviru katerega bomo razvili nove javnoveljavne in neformalne izobraževalne programe na tem področju, in vabimo, da izpolnite krajši vprašalnik, s katerim boste preverili, koliko ste finančno spretni.

Oglejte si, katere dejavnosti pripravljajo ob svetovnem tednu izobraževanja o financah na Banki Slovenije. Namenjene so vsem starostnim skupinam. Vabljeni!

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content