Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 7. 2019

91. številka Cedefopovih novičk

V glavni zgodbi Cedefop tokrat predstavlja Forum o prehodu na trajnostno gospodarstvo in prihodnosti dela, ki ga je v začetku junija priredila ILO.

Izpostavljamo še izbor drugih novic.

Cedefop je obiskala evropska poslanka Eva Kaili, ki je poudarila potrebo po uveljavljanju evropskega globalnega položaja v smislu tehnološkega razvoja. EU ne more primerjati z ZDA in Kitajsko v smislu poslovnih naložb ali vladne porabe, lahko pa prevzame vodilno vlogo s svojo splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) o varstvu zasebnosti in človekovih pravic, vrednot, ki so pomembne za evropske državljane.

Maja sta LLLP in Cedefop priredila forum o vlogi centrov za vseživljenjsko učenje. Predstavili so posodobljeno orodje za reševanje zgodnjega opuščanja poklicnih šol.

Kako se poklicno izobraževanje in usposabljanje odziva na vse večjo digitalizacijo dela? V začetku junija so Cedefopovi strokovnjaki v Berlinu predstavili rezultate raziskave o spretnostih in delovnih mestih.

Vse to in še več preberite v novičniku Cedefop, ki izhaja mesečno, in na spletni strani agencije, kjer se lahko naročite na novice.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content