Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

10. 2. 2021

5. natečaj Branju prijazna občina za leto 2021

S projektom Branju prijazna občina želijo splošne knjižnice v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in Ministrstvom za kulturo spodbuditi lokalne skupnosti k izvajanju ukrepov za  izboljšanje bralne pismenosti. Na natečaju, ki je letos razpisan že peto leto zapored, se bodo občine lahko potegovale za naziv Branju prijazna občina.

Cilji projekta so uveljaviti pozitivno javno podobo branja, krepiti zavedanje, da je branje življenjska vrednota, in spodbujati programe ter projekte za promocijo branja. Do sedaj ima naziv Branju prijazna občina že 46 občin.

Javni natečaj za pridobitev naziva Branju prijazna občina bo odprt med 8. februarjem in 30. septembrom 2021, podelitev nazivov Branju prijazna občina pa bo 3. decembra 2021.

Ob tem teče še podaljšanje veljavnosti naziva Branju prijazna občina. Letos bodo potekla tri leta od  podelitve naziva Branju prijazna občina za občine, ki so prejele naziv v  letu 2018.  Veljavnost naziva lahko te občine podaljšajo  z vlogo, ki jo oddajo do 30. septembra 2021 na naslov Združenja splošnih knjižnic.

Vsa navodila in obrazec za prijavo so v besedilu Podaljšanje naziva Branju prijazna občina – navodila za postopke podaljšanja.

Za vprašanja v zvezi s prijavo vam je na voljo Vesna Horžen iz Združenja splošnih knjižnic (T: 01 2909 420, GSM: 041 577 273).

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content