Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

27. 6. 2024

4. številka novičnika CIPRA alpMedia

Na prvo mesto uredniki novičnika Cipra postavljajo rezultate evropskih volitev. Zdi se, da so okoljska, podnebna in trajnostna vprašanja za mnoge volivce zdrsnila v ozadje. Kljub temu, opozarjajo, bomo vse izzive, povezane z okoljem, podnebjem in naravo reševali s skupnimi prizadevanji.

Veronika Hribar postavlja vprašanje, ali je uredba o obnovi narave tik pred propadom. Svet EU bi namreč o tem lahko odločal že junija, tudi podpora civilne družbe je nedvoumna, vendar svojega soglasja še ni dala večina držav članic.

Paula Duske, vodja projekta Central Mountains pri CIPRA Lab GmbH, v svojem stališču izraža podporo inovacijam. Poudarja pa, da je čezmejno sodelovanje na gorskih območjih lahko učinkovito le v sodelovanju z lokalnim prebivalstvom.

Cipra Alp Media 4-2024

CIPRA International razpisuje vsealpski natečaj za občine, civilnodružbene pobude, raziskovalce in podjetja na območju Alp. Identificirati želijo najbolj ustvarjalne in zavzete groundbreakerje v alpskem prostoru. Namen natečaja je zbrati dobre primere razbremenitve in odpiranja tal.

Organizatorji Povezanost v Alpah, Stalni sekretariat Alpske konvencije, Interreg Območje Alp, Alpsko mesto leta, CIPRA International, CIPRA Slovenija, ISCAR Alpine Research, WWF in Posoški razvojni center vabijo na Alpski teden, ki bo od 23. do 25. septembra v Novi Gorici.

V novičniku Cipra preberite še druge aktualne informacije iz Alp in o Alpah. Poiščite seznam prireditev in prisluhnite podkastu. 

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content