Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

23. 1. 2021

24. januar – mednarodni dan izobraževanja

Generalna skupščina Združenih narodov je z resolucijo 24. januar razglasila za mednarodni dan izobraževanja. S tem je želela poudariti pomen izobraževanja za mir in razvoj. Brez vključujočega, pravičnega in kakovostnega vseživljenjskega učenja in izobraževanja za vse državam ne bo uspelo doseči enakopravnosti spolov in prekiniti začaranega kroga revščine, zaradi katerega puščamo ob strani na milijone otrok, mladih in odraslih.

Tretji mednarodni dan izobraževanja, katerega tema je Obnova in oživitev izobraževanja za generacijo COVID-19, bodo obeležili v ponedeljek, 25. januarja 2021, z posebnim dogodkom, ki ga boste lahko spremljali v živo. Pripravljajo ga v sodelovanju z več partnerji, vključno z Globalnim partnerstvom za izobraževanje in Centrom za interdisciplinarne študije (CRI).

V uvodnem delu, ki so ga poimenovali Dajte prednost izobraževanju, sodelujte in financirajte našo prihodnost, bosta med drugimi spregovorila Audrey Azoulay, generalna direktorica Unesca, in António Guterres, generalni sekretar OZN. V nadaljevanju so predvidene tri panelne razprave: Heroji učenja, Obetavne inovacije za preoblikovanje izobraževanja ter Financiranje preobrazbe izobraževanja, v katerih bodo sodelovali učitelji, aktivisti, predstavniki EK, ministerstev različnih držav, nevladnih organizacij, mednarodnih združenj in finančnih ustanov ipd. Na dogodku bodo razkrili tudi zmagovalce esejskega natečaja “Le Petit Prince”. 

Podrobnosti si lahko ogledate na spletni strani Unesca.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content