Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

14. 6. 2024

140. številka Cedefopovega novičnika o zaključku kampanje ELS

Cedefop v najnovejši številki novičnika ponuja med odmorom namesto prigrizka njihov kviz o pomembnosti spretnosti.

Osrednji prispevek majskega novičnika Agencije Cedefop osvetljuje dogajanje na zaključnem dogodku kampanje Evropsko leto spretnosti (ELS). V Bruslju in na daljavo se je zbralo na stotine udeležencev, ki so delili zgodbe o spretnostih in razpravljali o zapuščini preteklih 365 dni.

Vodja oddelka za prepoznavanje in razvoj spretnosti pri Evropski fundaciji za usposabljanje (ETF) Manuela Prina je izrazila upanje za mir v regiji. Pomen vlaganja v spretnosti je povezala s prihodnjima stabilnostjo in blaginjo. Napovedala  je globalno desetletje spretnosti in pozvala k večjemu vključevanju glasov predstavnikov izobraževanja in usposabljanja v razprave EU.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 140. številke novičnika Cedefopa.

Zanimiv je tudi prispevek o doseganju ciljev izobraževanja, usposabljanja in vseživljenjskega učenja v EU po letu 2020. Evropske države pri tem napredujejo, vendar so nekateri cilji še vedno izziv.

31. maja je Cedefop pripravil spletno srečanje za predstavnike medijev. Razpravljali so o tem, kako evropska revolucija spretnosti pospešuje pravičen in vključujoč zeleni in digitalni prehod, kako Cedefop gradi na spoznanjih ELS, da pomaga razvijati politike za desetletje spretnosti in vseživljenjskega učenja, kar bo podpiralo globalno konkurenčnost Evrope. Posnetek dogodka je objavljen na spletni strani Cedefop.

V novičniku so še druge zanimive vsebine, vabila na dogodke in predstavitve publikacij. Celotno vsebino najdete na spletni strani Cedefop, kjer se lahko na novičnik naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content