Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. 6. 2023

130. številka novičnika Cedefop o Evropskem letu spretnosti

Evropska agencija Cedefop je, kot je poudaril njen direktor Jürgen Siebel, zavezana spretnostim. Zato so majski novičnik skoraj v celoti posvetili začetku kampanje Evropsko leto spretnosti. Njegov nagovor si oglejte v kratkem videu. Poudaril je pomen vlaganja v spretnosti in kakovostna delovna mesta.

Vseevropski kampanji so posvetili tudi 16. epizodo podkasta, ki so ga objavili na dan Evrope. Pogovarjali so se z Margaritisom Schinasom, podpredsednikom Evropske komisije.

Kolaž slik, ki prikazuje vsebino 130. številke novičnika Cedefopa.

Da gre krepitev spretnosti z roko v roki z nadgradnjo delovnih mest, je pokazala raziskava Mobilizacija spretnosti za poslovno uspešnost. Njene rezultate so predstavili na prvem virtualnem srečanju 27. aprila.

Učitelje in mentorje, ki delajo v poklicnem in strokovnem izobraževanju, vabijo k izpolnjevanju ankete o učnih izidih. Želijo slišati njihov glas.

V branje in uporabo ponujajo nekaj novih publikacij:  Prihodnost dela je učenje, Od linearnega razmišljanja do miselnosti zelene rasti, Evropski vodnik za vrednotenje neformalnega in priložnostnega učenja in druge.

Tako tega kot prejšnje novičnike najdete na spletni strani Cedefop, kjer se lahko nanj naročite.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content