Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

29. 11. 2021

13. Slovenski kongres prostovoljstva

Slovenska filantropija organizira že 13. Slovenski kongres prostovoljstva. Letošnja tema je Prostovoljstvo in solidarnost: potencial 21. stoletja. Kongres bo letos potekal 2. in 3. decembra 2021 preko Zooma, pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Koper, Aleša Bržana.

Pasica 13. Slovenskega kongresa prostovoljstva.

Letošnji kongres bo namenjen vlogi prostovoljstva in pomenu solidarnosti pri reševanju družbenih in okoljskih izzivov, ki se pojavljajo v današnjem času. Kot je pokazala pandemija covid-19 imajo pri spopadanju z razvojnimi izzivi in izrednimi situacijami pomembno vlogo tudi prostovoljske organizacije in prostovoljci.

Ob tem, ko so civilna družba in prostovoljci prevzeli pomembno vlogo pri odzivanju na pandemijo, pa se je pojavilo tudi več vprašanj:

  • Kako podpirati aktivno participacijo in razvoj prostovoljstva, s katerim bi prispevali k izboljšanju razmer za ljudi in okolje?
  • Kako lahko odpravimo ovire, da bi še pospešili in povečali pozitivne učinke prostovoljstva v času naravnih nesreč in drugih izrednih razmer?
  • Kako zagotoviti ustrezne zmogljivosti za spopadanje z različnimi izzivi, ki nas čakajo v prihodnje?
  • Kakšno podporo potrebujejo prostovoljske organizacije, da se lahko vključijo in delujejo kot pomemben akter pri reševanju izzivov?

Podrobnosti o dogodku s programom si lahko ogledate tukaj.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content