Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

13. 2. 2023

126. številka novičnika Cedefop

Cedefop v duhu vseobsegajočih kriz uvaja nov pojem – permaskilling. Evropsko leto spretnosti, ki ozavešča o pomenu opolnomočenja posameznika, je pravi odziv na dogajanje v sodobni Evropi in svetu. V tem okviru namerava Cedefop z mrežo svojih partnerjev okrepiti prizadevanja za doseganje ustrezne politike.

Z Evropsko organizacijo za delo (ELA) so podpisali sporazum o sodelovanje na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja, spretnosti in mobilnosti delovne sile v EU. Izvršni direktor Jürgen Siebel je ob tem povedal, da je dogovor dolgoročno zelo pomemben: »Vzpostavlja posebne procese in strukture, ki bodo obema ustanovama omogočili, da kar najbolje izkoristimo partnerstvo in svojim deležnikom dolgoročno zagotovimo več, kot je vsota naših individualnih prispevkov.«

Naslovnica glasila

Na dogodku 26. januarja Gor in naprej: za spretnosti za odpornejšo delovno silo pa je direktor Cedefopa izpostavil pomen izobraževanja odraslih. Pri tem se ustanova opira na rezultate raziskav, opravljenih tako med gospodarstveniki kot zaposlenimi.

V najnovejšem podkastu gostijo Nobelovega nagrajenca za ekonomijo sira Christopherja Pissaridesa. Spregovoril je o delu v digitalni dobi.

Še več novic iz Cedefopa preberite na spletni strani, kjer se lahko naročite na novičnik.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content