Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

15. 11. 2022

124. številka Cedefopovega novičnika

Novo številko Cedefopovega novičnika začenjajo s pripravami na evropsko leto spretnosti 2023. Cedefop je na srečanju generalnih direktorjev za poklicno izobraževanje in usposabljanje, ki ga je 10. in 11. oktobra v Pragi organiziralo češko predsedstvo Evropske unije v sodelovanju z Evropsko komisijo, predstavil svoje načrtovane dejavnosti za leto 2023, ki ga bo zaznamovalo evropsko leto spretnosti.

Pišejo tudi o 4. političnem izobraževalnem forumu (PLF) o vajeništvu, ki je potekal 20. in 21. oktobra na spletu. Na njem je bilo predstavljenih več političnih sporočil za spodbujanje vajeništva za odrasle z vključevanjem več učečih se in podjetij.

Kolaž fotografij iz Cedefopovega novičnika avgust-september 2022.

Na šestem letnem srečanju mreže CareersNet, mreže neodvisnih strokovnjakov za vseživljenjsko karierno orientacijo in razvoj kariere, ki deluje v okviru Cedefopa, je bila poudarjena ključna vloga, ki jo mora imeti karierna orientacija pri obvladovanju vse večjega neskladja med pričakovanji na trgu dela.

To je le nekaj poudarkov 124. številke glasila, ne spreglejte pa tudi predstavljenih publikacij (Teachers and trainers in a changing world, Work-based learning and the green transition in Microcredentials for labour market education and training) ter prihajajočih dogodkov.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content