Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

25. Nov. 2022

Predstavitev doktorske naloge o ljubiteljski znanosti na področju kakovosti zraka z uporabo nizkocenovnih senzorskih tehnologij – petkovo srečanje

Na zadnjem petkovem strokovnem srečanju v leu 2022, v petek, 25. novembra 2022, nam bo sodelavka dr. Johanna Amalia Robinson predstavila svojo doktorsko nalogo.

Johanna je že med študijem sodelovala v različnih projektih na temo ljubiteljske znanosti (Citizen Science – CS), in sicer na področju kakovosti zraka z uporabo nizkocenovnih senzorskih tehnologij. Na podlagi prepoznanih izzivov pri uporabi tovrstnih tehnologij se je v svojih raziskavah osredotočila na vidike oblikovanja, osredotočenega na uporabnika, in preučevanja uporabniških izkušenj udeležencev, njihove motivacije in vedenjskih sprememb v CS projektih. V skupno korist vseh vključenih deležnikov in z namenom ustvarjanja boljših orodij, storitev in CS projektov, je analizirala izzive uporabe nizkocenovnih senzorskih sistemov za kakovost zraka v participativnih študijah izpostavljenosti onesnaženosti iz zraka.

V svojem doktoratu je na podlagi analiz študij primerov jasno prikazala potrebo po vključevanju uporabniške izkušnje in uporabniku usmerjenih pristopih v okoljsko-zdravstvenih študijah ljubiteljske znanosti, kot tudi potrebo po interdisciplinarnem pristopu v tovrstnih raziskavah, da se ustrezno vključijo tudi vidiki prostovoljcev.

Srečanje je odprto tudi za zunanje obiskovalce – svojo prisotnost potrdite na e-naslov neda.dordevic@acs.si najkasneje do 24.11.2022.

Izobraževanja:

IzobraževanjaDogodki

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content