Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

8. Mar. 2024

Pomen simbolne govorice pravljic – petkovo srečanje

Petkovo srečanje, na dan žena, nadaljujemo s pravljicami. Ljudske pravljice nosijo pomembna sporočila o življenju. Neotipljivi, nevidni svet prenašajo v podobe, v vidni predstavni svet z izjemno čistostjo in enostavnostjo. Zanimanje ljudi za podobe in simbole se je v Evropi v zadnjih dvesto letih usmerilo v racionalen način spoznavanja in tako je prvotno dojemanje podob skoraj izumrlo.

Pravljice utelešajo in ponazarjajo notranje konflikte, pri tem pa zelo spretno svetujejo, kako jih je mogoče rešiti in kateri so naslednji koraki proti višji človeškosti. Pravljice ohranjajo in krepijo vrednote, kot so ljubezen, dobrota, poštenost. Premišljena zgradba ljudske pravljice s svojo simbolno govorico, ki ji daje čarobnost in čudežnost, nagovarja bralca/poslušalca naravnost v srce.

V svet pravljic nas bo 8. marca popeljala Marina Hrs, direktorica Mestne knjižnice Izola in mentorica študijskih krožkov, ki bo vpogled v  govorico pravljic in duhove plati človekovega življenja, zaključila s pripovedovanjem pravljice.

Predstavitev bo obogatena z zvoki glasbe rastlin in opojnim vonjem eteričnega olja sivke.

Izobraževanja:

IzobraževanjaDogodki

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content