Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

6. Nov. 2023

7. Nov. 2023

Študijski obisk italijanskih kolegov

6. in 7. novembra gostimo skupino 48 kolegov iz Italije. Študijski obisk v Sloveniji pripravljamo za predstavnike konzorcija 16 šol iz pokrajine Trento. Udeleženci bi radi spoznali sistem izobraževanja odraslih v Sloveniji, natančneje:

  • Kakšna je struktura sistema izobraževanja odraslih? Kdo so glavni deležniki?
  • Kako je organizirano izobraževanje odraslih?
  • Kakšne vrste tečajev so na voljo in značilnosti teh tečajev?
  • Kakšna je avtonomija šol?
  • Ali v Sloveniji priznavajo predhodne izkušnje, pridobljeno znanje in/ali dejavnosti udeleženca izobraževanja odraslih (strukturirane prakse za priznavanje predhodnega učenja)?

Prvi dan jim bomo na ACS predstavili naš zavod, deležnike v izobraževanju odraslih v Sloveniji, program PUM-O+, projekt Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju, področje pismenosti, potrjevanja znanj in usposabljanja izobraževalcev odraslih. Celoten sistem izobraževanja in umeščenost izobraževanja odraslih v njem jim bo predstavila Teja Dolgan z Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

Gostje bodo obiskali tudi izvajalce izobraževanja odraslih po Sloveniji, in sicer Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, Cene Štupar – CILJ, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana in LU Postojna (program).

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content