Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

12. Nov. 2019

13. Nov. 2019

14. Nov. 2019

Študijski obisk delegacije iz Bosne in Hercegovine

Med 11. in 15. novembrom gostimo 20-člansko delegacijo iz Bosne in Hercegovine. Udeleženci prihajajo iz kantonalnih ministrstev BiH in DVV International – Urada za BiH. Na 3-dnevnem študijskem obisku bomo največ pozornosti namenili vprašanjem implementacije slovenskega Zakona o izobraževanju odraslih v prakso in financiranja (program).

Gostje bodo torek preživeli na Zavodu za izobraževanje in kulturo – ZIK Črnomelj, kjer se bodo udeležili strokovnega srečanja Dolgožive ljudske univerze. Na njem se bodo srečali predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), županje in župani občin ter direktorice in direktorji slovenskih ljudskih univerz. Skupaj bodo obeležili 60-letnico organiziranega izobraževanja odraslih v Sloveniji in spregovorili o sodelovanju ljudskih univerz z lokalnimi skupnostmi v luči normativnih sprememb. Ogledali si bodo tudi spremljevalni program srečanja: predstavitev delovanja študijskih krožkov v Beli krajini, s katero so obeležili 25-letnico delovanja, in razstavo likovne skupine Ivanjščice z naslovom Harmonija barv. V popoldanskem času jim bo mag. Nada Žagar, direktorica ZIK Črnomelj, predstavila, kakšno je sodelovanje organizacij za izobraževanje odraslih v lokalnem okolju v duhu nove zakonodaje na tem področju.

Drugi dan obiska bodo gostje preživeli v Ajdovščini, kjer jih bodo gostili na občini, v ljudski univerzi, Mlinotestu in Izobraževalnem centru Brje. Zadnji dan obiska bo posvečen bolj normativnim vprašanjem, na katera bodo ogovarjali predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter MIZŠ, in predstavitvi dejavnosti Javnega zavoda Cene Štupar in ACS.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content