Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

29. 3. 2021

Zaživela je nova spletna stran – vse o cepljenju in cepivih na enem mestu

Zaživela je nova spletna stran – vse o cepljenju in cepivih na enem mestu

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) želi z novo spletno stranjo vzpostaviti zaupanje v varnost in učinkovitost cepiv, posreduje priporočila strokovnjakov ter spodbuja različne ciljne skupine k cepljenju in posledično povečevanju precepljenosti.

Kaj lahko storimo kot posamezniki, da bo pandemija/epidemija čimprej minila? Kaj želimo doseči s cepljenjem? Zakaj je pomembno, da se cepimo? Ali ni dovolj, da se držimo zaščitnih ukrepov? Kaj pomeni kolektivna imunost? Komu je cepljenje namenjeno? Razvoj cepiva je potekal nenavadno hitro, ali to pomeni, da zato cepiva niso varna? Kako delujejo cepiva proti covidu-19? Kako učinkovita so cepiva proti covidu-19? … To je le nekaj vprašanj na katera odgovarja nova spletna stran https://www.cepimose.si/.

Spletna stran je vzpostavljena kot osrednja digitalna informacijska platforma, namenjena tako splošni kot tudi strokovni javnosti. Njen namen je ozaveščati javnost o cepljenju in pomenu cepljenja, spodbuditi različne skupine prebivalstva k cepljenju ter s tem posledično povečati precepljenost populacije.

Spletna stran ponuja aktualne novice, predstavlja načrt cepljenja ter podaja ažurne informacije o številu opravljenih cepljenj (podatki se posodabljajo dvakrat dnevno) in izvajanju cepljenja, dobavi cepiv, cepilnih centrih in neželenih učinkih. Z odgovori strokovnjakov so naslovljena najpogostejša vprašanja, posebni segmenti so namenjeni informacijam o cepivih, delovanju cepiv, zdravstvenim nasvetom in uporabnim gradivom ter objavi izsledkov raziskave pandemske izčrpanosti.

Oglejte si tudi nov Facebook profil.

Vabljeni k spremljanju, branju in uporabi.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content