Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

5. 4. 2020

Priporočila za mentorje študijskih krožkov

Priporočila za mentorje študijskih krožkov

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se na omejitev osebnih srečanj že odzvali ter se prilagodili spremenjenim razmeram. V nadaljevanju podajamo nekaj informacij in priporočil

Tudi v izobraževanju odraslih smo se znašli v zahtevni situaciji, ko je potrebno uvesti nove načine dela z odraslimi. V ta namen vam v splošnem obvestilu posredujemo nekaj informacij o delu ACS ter izobraževanju odraslih v času pandemije COVID–19.

V spodnji objavi pa dodajamo še informacije in strokovna priporočila za mentorje študijskih krožkov (ŠK).

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se na omejitev osebnih srečanj, ki so za delovanje študijskih krožkov bistvena, že odzvali. Iznajdljivo in prožno ste se prilagodili spremenjenim razmeram, kadar je bilo to mogoče. V nadaljevanju mentorjem podajamo nekaj informacij in priporočil.

Razpis za izvajanje študijskih krožkov je v teku. Sprva je bil podaljšan do 3. 4. 2020, sledil pa je interventni zakon in po njegovem izteku (najkasneje 1. 7.) bo rok za oddajo prijave podaljšan za 8 dni. Predvidevamo, da bodo sklepi o sofinanciranju prišli na naslove izbranih v začetku poletja.

Prvo pisno informacijo z orodjem Zoom za sodelovanje na daljavo za čas, ko ne morete opravljati neposrednih srečanj, smo vam poslali 17. 3. 2020 na elektronsko pošto vseh, ki ste dejavni zadnja tri leta. Vabimo, da srečanja izvajate, če je le mogoče, k čemur vabi tudi MIZŠ vse izvajalce izobraževanja odraslih.

Prilagodili smo obrazec za spremljanje dejavnosti študijskih krožkov, da bi bilo mogoče dokumentirati dejavnosti, ki potekajo na daljavo. Pravila delovanja in dokumentiranja ostajajo nespremenjena.

Vabljeni ste k obisku naše spletne strani https://sk.acs.si, kjer sta bili posodobljeni rubriki: Objave https://sk.acs.si/objave in Zemljevid https://sk.acs.si/objave.

Zbiramo vaše odmeve s konkretnimi izkušnjami, da s prispevkom v ACS-ovih medijih podamo zglede in ideje. Posredovali jih bomo v objavo v naslednje e-Novičke.

Razvedrilo morda najdete v naši Zgodbarnici https://sk.acs.si/krozki/zgodbarnica ali z izpolnjevanjem KVIZ-a https://sk.acs.si/kviz. Z njima lahko našo dejavnost predstavimo tudi širši javnosti. Vabljeni!

Za začetek vam pošiljamo nekaj priložnosti za samostojno učenje, svoje ali učenje vaših udeležencev, in sicer v obliki povezav na portale in gradiva, ki so jih razvili v drugih projektih ACS. Z neposrednimi obvestili mreži mentorjev in uporabnimi gradivi bomo nadaljevali tudi aprila:

Za vaša vprašanja, dileme in pobude smo vam na voljo na e-naslovu nevenka.bogataj@acs.si, kamor vas ob prekinitvi osebnih stikov zdaj še posebej vabim.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content