Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

17. 6. 2020

Na ACS skrbimo za varnost in zdravje zaposlenih in obiskovalcev

Na ACS skrbimo za varnost in zdravje zaposlenih in obiskovalcev

Ponovno delujemo v poslovnih prostorih ACS in upoštevamo ustrezna priporočila.

Na Andragoškem centru Slovenije delujemo v skladu z navodili in priporočili pristojnih inštitucij ter tako skrbimo za varnost in zdravje. Zaradi bistveno spremenjenega stanja pri odpravi in rahljanju navodil Vlade RS in NIJZ pri zagotavljanju preprečevanja okužbe z nalezljivo boleznijo COVID-19 smo na ACS smiselno omehčali tudi nekatere ukrepe.

Iz Navodil za varno in zdravo uvajanje delovnega procesa v času po preklicu epidemije COVID-19, ki veljajo na ACS od 17. 6. 2020, povzemamo dele, ki so pomembni za naše obiskovalce oziroma udeležence izobraževanj.

Obiskovalci poslovnih prostorov ACS naj zagotavljajo ustrezno razdaljo med osebami, tj. najmanj 1,5 m. Nošenje zaščitne maske ni obvezno, je pa priporočljivo v skladu s sklepom Vlade RS, sprejetim na 50. dopisni seji.

sejni in seminarski sobi naj bodo zaposleni oziroma udeleženci v medsebojnem razmiku vsaj 1,5 m. Uporaba zaščitnih mask je priporočljiva, ni pa obvezna. Uporaba maske je obvezna le v primeru, ko ni mogoče zagotoviti varne razdalje med posamezniki. Udeleženci v prostoru se lahko dogovorijo glede nošenja/opuščanja zaščitne maske, a se morajo z dogovorom vsi strinjati. Še naprej je obvezno razkuževanje rok. Za mizo naj bo le en zaposleni oziroma udeleženec.

V sejni sobi je lahko še naprej največ 6 udeležencev in predavatelj, v seminarski sobi pa 15 udeležencev in predavatelj. Razpored miz in stolov se lahko prilagaja potrebam učnega procesa v skladu z andragoškimi načeli, a je treba obvezno spoštovati varno razdaljo.

Celotna Navodila za varno in zdravo uvajanje delovnega procesa v času po preklicu epidemije COVID-19 pri delodajalcu ACS so objavljena TUKAJ.

Veselimo se ponovnega snidenja.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content