Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

25. 3. 2021

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela med 29. marcem in 2. aprilom 2021

Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela med 29. marcem in 2. aprilom 2021

V prihajajočem tednu ne bo sprememb na področju srednješolskega izobraževanje, višješolskega izobraževanja in izobraževanja odraslih. Izpostaviti pa velja povabilo na predstavitev Navodil vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu, ki ga organizira Epidemiološka služba NIJZ.

V novi okrožnici MIZŠ so zapisali nekaj ključnih informacij v zvezi izvajanjem vzgojno-izobraževalnega dela v tednu od 22. marca do 2. aprila 2021. V njej vabijo na predstavitev Navodil vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu, ki ga organizira  Epidemiološka služba NIJZ. Predstavitev bo tekla v živo (NIJZ YouTube Livestream) v petek, 26. marca 2021, ob 9. uri. Povezavo do predstavitve bodo zavodi prejeli dan pred dogodkom, v četrtek, 25. marca 2021. Vprašanja lahko zastavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/126648 do četrtka, 25. marca 2021, do 10. ure. Odgovori bodo vključeni v predstavitev navodil.

Sicer pa korenitih sprememb pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela ne načrtujejo, kljub temu da smo v Sloveniji priča slabšanju epidemiološke slike:

  • v srednjih šolah nadaljujejo izobraževanje po prilagojenem modelu C;
  • ocenjevanje znanja dijakov na šoli lahko poteka samo v tistem tednu, ki je predviden, da je dijak v šoli;
  • kljub temu da je bila večina zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih že cepljenja, še vedno velja poziv, da se še naprej držijo vseh priporočil in smernic Ministrstva za zdravje ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), vključno z osnovnimi ukrepi, kot so: nošenje zaščitnih mask, ohranjanje medsebojne razdalje, higienska priporočila idr.

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content