Andragoški center Slovenije

Andragoški

Prekoči do vsebine

a/a

20. 9. 2021

Delujemo v skladu z določili Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Delujemo v skladu z določili Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Zunanji obiskovalci in uporabniki storitev morajo ob vstopu v ACS dokazati izpolnjevanje pogoja PCT.

Vlada RS je 4. septembra sprejela Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (odlok začne veljati 5. septembra),  ki se je do sedaj nekoliko spremenil 11. septembra (z začetkom veljavnosti 15. septembra) in 14. septembra (z začetkom veljavnosti 15. septembra).

Glede na vladni odlok morajo izpolnjevanje PCT-pogoja dokazovati uporabniki storitev ali udeleženi / prisotni pri izvajanju dejavnost vzgoje in izobraževanja, vključno z visokošolsko dejavnostjo in izobraževanjem odraslih.

Uporaba zaščitnih mask je znova obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih ali krajih.

Na ACS smo sprejeli Protokol za preprečevanje širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki med drugim opredeljuje, kako zunanji obiskovalci in uporabniki storitev ob vstopu v ACS dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT.

»Zunanji obiskovalci in uporabniki storitev morajo ob vstopu v ACS s podpisom izjave potrditi, da izpolnjujejo pogoj o prebolelosti, cepljenosti ali testiranju. S podpisom izjave se zavezujejo, da so seznanjeni s pravili preverjanja izpolnjevanja pogojev PCT in jamčijo, da izpolnjujejo te pogoje v skladu s predmetnim Protokolom. S podpisom potrjujejo, da se lahko resničnost navedenih podatkov kadarkoli preveri. Brez dokazila se jim vstop v stavbo zavrne. Zunanji obiskovalci in uporabniki storitev ob vstopu v ACS dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT pokažejo pooblaščeni osebi v tajništvu oz. sklicatelju dogodka (delovnega sestanka ali izobraževanja).«

© 2024 Andragoški center Slovenije. Vse pravice pridržane.

Avtor: Creatim

Skip to content