Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.
preskoči preverjanje
You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

Za samostojni ACS

Sporočamo, da smo iz Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport prejeli informacijo, da je proces združevanja javnih zavodov ustavljen. Z veseljem bomo nadaljevali in razvijali naše poslanstvo v samostojnem Andragoškem centru Slovenije.

***

Sodelavci ACS se odzivamo na dokument Uravnoteženje javnih financ, Izhodišče za pripravo rebalansa proračuna za leto 2012, ki napoveduje združevanje javnih zavodov na področju izobraževanja. Zavedamo se resnosti krize, v kateri se nahajamo kot družba in javni sektor, vendar verjamemo, da lahko k izhodu iz nje prispevamo več, če ohranimo strokovno in organizacijsko suverenost.

V zvezi s tem smo pisali pristojnima ministroma, dr. Žigi Turku (MIZKŠ) in mag. Andreju Vizjaku (MDDSZ) ter njunim sodelavcem:

Za našo samostojnost se zavzemajo Andragoško društvo Slovenije in druga združenja v izobraževanju odraslih (odprto pismo zvez, združenj in društev za izobraževanje odraslih ministru dr. Žigu Turku, 20. oktober 2012)

Naša prizadevanja podpirajo tudi dolgoletni tuji partnerji, med njimi:

Direktor ACS, mag. Andrej Sotošek, je bil v torek, 29. maja 2012, gost prvega dnevnika RTV Slovenija. Obrazložil je, zakaj si ACS želi obdržati samostojnost. Posnetek si lahko ogledate na naslovu: http://tvslo.si/predvajaj/prvi-dnevnik/ava2.137630591/00:14:00.

Skrbi nas tudi usoda strokovnih omrežij v izobraževanju odraslih.

Več o našem 20-letnem uspešnem delovanju lahko preberete tukaj.
Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki