Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.
preskoči preverjanje
You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

SVETOVANJE

 Svetovanje je poleg izobraževanja tista dejavnost, ki pomaga strokovnim delavcem v omrežju izobraževanja odraslih in odraslim pri načrtovanju, izpeljevanju in vrednotenju izobraževanja. Obe ciljni skupini (izobraževalce in udeležence) seznanjamo z novostmi v izobraževanju in učenju odraslih, z razpisi, pomembnimi za izobraževanje odraslih, s sistemskimi vprašanji, s vprašanji in dokumenti, povezanimi z usmeritvami Evropske skupnosti, odrasle spodbujamo in motiviramo za vključevanje v vseživljenjsko učenje. Razvijamo različne oblike svetovalnega dela: 

  • Splošno svetovanje, povezano z izobraževanjem odraslih, opravljajo vsi strokovni delavci ACS. V enem letu opravimo okrog 1.800 svetovalnih ur za ustanove in strokovnjake, ki izobražujejo odrasle, in tudi za posameznike, ki se želijo sami izobraževati. V letu 2010 smo pripravili publikacijo o svetovalni dejavnosti ACS – Svetovalna dejavnost Andragoškega centra Slovenije. V njej predstavljamo dejavnost svetovanja ter najpogostejša vprašanja, ki nam jih ustanove in posamezniki zastavljajo.
  • Za posameznike in strokovnjake imamo 24 ur na dan odprt Svetovalni kotiček  na spletu. Ustvarili smo obsežno bazo odgovorov za pomoč tistim, ki potrebujejo informacijo in nasvet.
  • Z vprašanji svetovanja v izobraževanju odraslih se ukvarjamo tudi študijsko. V letih 1997–2000 je ACS izpeljal več študij, povzetek ugotovitev le-teh pa zaokrožil z izdajo priročnika Svetovanje v izobraževanju odraslih (2000). Študije so bile podlaga tudi za razvoj in vzpostavitev svetovalnih središč za izobraževanje odraslih – pod okriljem projekta ISIO.
  • V zadnjih letih podpiramo strokovni razvoj svetovalnega dela v izobraževanju odraslih z novimi pristopi, tudi promocijskimi,  novimi bazami podatkov, novimi svetovalnimi pripomočki, z uvajanjem novih pristopov presojanja in razvijanja kakovosti idr. 
  • Pomemben poudarek dajemo tudi mednarodnemu sodelovanju in predstavitvi dejavnosti v evropskem prostoru (projekt EBIS).Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki