Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.
preskoči preverjanje
You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

Izobraževanje za trajnostni razvoj

Trajnostni razvoj je zelo kompleksen pojem. Opredeljujejo ga okoljski, družbeni in ekonomski steber,  novejši  domači pristopi jim dodajajo tudi četrti steber, kulturo.

V izobraževanju odraslih je tema trajnostni razvoj zaživela leta 2006, ko je ACS s pomočjo ESS sredstev omogočil delovni skupini, sestavljeni predvsem iz zunanjih sodelavcev, oblikovanje izobraževalnega programa (2007). Kasneje so nastala še učni gradivi zanj (Berilo o trajnosti, 2009, Znamenja trajnosti, 2013) ter modul za spopolnjevanje strokovnih delavcev (2014).

V letih 2015-2018 sodelujemo v mednarodnem projektu Sodelovanje za inovativni pristop k usposabljanju za trajnostno upravljanje z gozdom (Cooperation for innovative approach in sustainable forest management training – CIA2SFM) , katerega namen je pregled dobrih praks na področju trajnosti, priprava izobraževalnega programa o trajnostnem upravljanju z viri, e-učne platforme in priročnika za uporabo platforme. 

Projekt Izvedba programa usposabljanja odraslih za trajnostni razvoj in prehod v zeleno gospodarstvo v povezavi s podnebnimi spremembami (2016) je omogočil praktično izvedbo usposabljanja, nadaljnji razvoj in identifikacijo prihodnjih možnih smeri razvoja.
Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki