Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.
preskoči preverjanje
You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

Regionalni posvet

Na regionalnem posvetu o uresničevanju sklepov CONFINTEA VI v Jugovzhodni Evropi so se 2. junija 2011 v Ljubljani zbrali visoki predstavniki Albanije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Kosova, Romunije, Srbije in Slovenije, med gosti pa so bili tudi predstavniki Češke in Norveške ter Unescovega inštituta za vseživljenjsko učenje iz Hamburga.

Gostitelj dogodka je bilo slovensko Ministrstvo za šolstvo in šport, zato je zbrane nagovoril minister, dr. Igor Lukšič. Slovenija pa je imela še dva dejavna udeleženca: mag. Vinko Logaj, generalni direktor Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih, je predstavil sistem izobraževanja odraslih v Sloveniji s poudarkom na strategijah in prioritetah, mag. Andrej Sotošek, direktor ACS, pa zadnje dosežke v praksi izobraževanja odraslih glede na cilje CONFINTEA VI.

Cilj dogodka je bil opredeliti nadaljnje korake za uresničevanje Belemskega akcijskega načrta, med drugim tudi načina njegovega spremljanja ter izhodišč za pripravo vmesnih nacionalnih poročil v letu 2012.

Posvet je bil zaprtega tipa, udeležba je bila pogojena z vabilom organizatorjev.

Program

Novica o dogodku

Rezultati konference o uresničevanju sklepov CONFINTEA VI v Jugovzhodni Evropi so objavljeni tukaj.  
Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki