Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.
preskoči preverjanje
You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

Konferenca o politiki za enakost pri staranju

Vlada Republike Slovenije in Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) pripravljata konferenco na visoki ravni z naslovom Politike za enakost pri staranju: vseživljenjski pristop. 

Konferenca, ki bo  25. in 26. januarja 2018 v Kongresnem centru Brdo, bo kot del pobude OECD za vključujočo rast ponudila priložnost za razpravo o politikah za obravnavo medsebojno povezanih globalnih megatrendov: staranja prebivalstva in naraščajočih neenakosti. Nedavno objavljeno poročilo OECD z naslovom Preprečevanje neenakosti pri staranju (Preventing Ageing Unequally) potrjuje pomen politik vseživljenjskega pristopa za preprečevanje tveganja revščine in neenakosti pri staranju. Ministri iz držav OECD so na sestanku Sveta ministrov leta 2017 potrdili akcijski načrt za preprečevanje neenakosti pri staranju, ki določa sklop političnih ukrepov za celoten življenjski cikel. 

Na konferenci na visoki ravni se bodo zbrali ministri za zaposlovanje, socialne zadeve, zdravje in izobraževanje iz članic OECD in partnerskih držav, strokovnjaki, socialni partnerji ter druge organizacije civilne družbe, mediji in splošna javnost. Udeleženci bodo razpravljali, kako snovati politike za podporo ljudem tekom vsega življenja, kako te politike prenašati v prakso, kako jih usklajevati med različnimi področji in kako vseživljenjski pristop prilagoditi okoliščinam v posameznih državah.

Več informacij dobite v vsebinski zasnovi dogodka, vabilu in osnutku programa.
<< nazaj

Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki