V zbirki dobrih praks predstavljen tudi slovenski projekt

Evropsko združenje za izobraževanje odraslih (EAEA) je izdalo publikacijo z naslovom  EAEA Grundtvig Award 2017. V njej so predstavljeni nominiranci letošnjih  EAEA Grundvig nagrad in primeri dobrih praks projektov, ki prispevajo k uspešnemu vključevanju novih učečih se odraslih. Nagrade so bile podeljene 27. junija letos v Gironi v Španiji, na slovesnosti ob koncu prvega dne generalne skupščine združenja. 

V kategoriji Najboljši evropski projekt je predstavljen projekt Finančna pismenost za Rome (Financial Literacy for the Roma – FINALLY), katerega vodilni partner je bil RIC Novo mesto. Glavni cilj projekta (november 2012 do januar 2016) je bil izboljšati finančno pismenost med Romi. V projektu so razvili izobraževalni program in posebna učna gradiva, ki so prilagojena potrebam romske manjšine in usmerjena v pridobivanje praktičnih veščin, kar pripomore k večji kakovosti njihovega življenja.

RIC Novo mesto je kot partner sodeloval še v enem predstavljenem projektu –projektu TIME@NET, katerega cilj je bil razviti nov model in inovativne prakse za vključenost mladih z motnjami v duševnem razvoju v življenje in predvsem v delo oziroma zaposlitev. Rezultate tega projekta so v Novem mestu vtkali v delo Svetovalnega središča.
<< nazaj

Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki