Novinarski konferenci ob objavi rezultatov Raziskave o spretnostih odraslih PIAAC 2016

V torek, 28. junija 2016, bosta ob 11. uri potekali novinarski konferenci ob objavi podatkov drugega kroga Raziskave o spretnostih odraslih PIAAC 2016 v Parizu, na sedežu OECD, in v Ljubljani, na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, kjer bomo izvedeli tudi podatke za Slovenijo. 
Dogodek v Ljubljani prireja Andragoški center Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.
 
Raziskava OECD PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies) je doslej največja mednarodna raziskava o pismenosti odraslih, o stanju spretnosti odraslih, starih med 16 in 65 let, in njihovi uporabi pri delu ter v vsakdanjem življenju. Več o poteku raziskave v Sloveniji najdete na spletni strani PIAAC Slovenija.
 
Sloveniji se z raziskavo odpira veliko priložnosti, saj omogoča, da se primerjamo s 33 razvitejšimi državami, ki so pristopile k raziskavi z namenom, da dobijo vpogled v spretnosti delovne sile. Raziskava PIAAC se je lotila vprašanj, ki jih ni še nihče zastavil poprej. Raziskava med drugim preučuje ali spretnosti ustrezajo potrebam družbe, ali imajo tisti z boljšimi spretnostmi boljše službe in boljše življenje.
 
Na konferenci na MIZŠ bodo sodelovali: 
  • dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport;
  • Peter Pogačar, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti;
  • dr. Petra Javrh, vodja projekta PIAAC, Andragoški center Slovenije;
  • Deborah Rosevaere, predstavnica OECD, Direktorat za izobraževanje in spretnosti.
Prisluhnili bomo tudi izjavi evropske komisarke za zaposlovanje, socialne zadeve, strokovno usposobljenost in mobilnost delovne sile, Marianne Thyssen.
 
Vljudno vabljeni!<< nazaj

Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki