Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.
preskoči preverjanje
You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

Peer Review II

 

Naziv projekta:
Širitev metode kolegialnega presojanja II.
Naziv projekta v angleščini:
Peer Review Extended II – Transfer and further development of the European Peer Review methodology as an element of the Common Quality Assurance Framework (CQAF)
Časovni okvir:
november 2007 –  oktober 2009
Program/krovni projekt:
Leonardo da Vinci - Program vseživljenjskega učenja
Spletna stran:
Koordinator:
Avstrijski inštitut za raziskovanje in poklicno usposabljanje (Osterreichisches Institut fur Berufsbildungsforschung - OIBF)
Partnerske države:
Češka, Danska, Finska, Portugalska, Slovenija, Španija, Turčija, Velika Britanija/Škotska
Kontaktna oseba na ACS:
Sonja Klemenčič
tel.: 01 5842 577
faks: 01 5842 550
Namen:
Temeljni namen projekta je, da bi se v različnih državah Evropske unije na različnih področjih izobraževanja kot ena izmed učinkovitih metod pri skrbi za kakovost izobraževanja uveljavila metoda kolegialne presoje.
Opis:
Projekt Uveljavljanje metode kolegialne presoje II predstavlja že tretje nadaljevanje začetnega projekta Peer Review. V začetni fazi je bil projekt predvsem namenjen razvoju metodologije kolegialne presoje ter pripravi priročnika z opisom metodologije obravnavane metode. V drugi fazi je bil poudarek na pilotnih izpeljavah procesov kolegialne presoje.
Vsebina:
V tretji fazi, ki jo predstavlja pravkar začeti projekt, naj bi se:
  • metoda kolegialne presoje širila v nove države Evropske unije;
  • osnovni priročnik, ki je bil v začetni fazi oblikovan za področje začetnega poklicnega izobraževanja in usposabljanja, bi prilagodili za področje nadaljnjega poklicnega izobraževanja in področje svetovanja v izobraževanju odraslih;
  • izboljšali in nadgradili naj bi program usposabljanja oseb, ki bodo delovale kot 'ocenjevalci' (peers);
  • v Sloveniji bomo metodo kolegialne presoje pilotno preizkusili v procesih presojanja in razvijanja kakovosti v svetovalnih središčih ISIO. Uporabili jo bomo kot zunanji element, ki pa bo še vedno umeščen v procese samoevalvacije, ki jih opravljajo strokovni sodelavci v svetovalnih središčih.Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki