Uresničevanje EPUO 2014–2015 v Sloveniji

 

Naziv projekta: Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO) 2014–2015 v Sloveniji
Naziv projekta v angleščini: Implementation of the renewed European Agenda for Adult Learning (EAAL) 2014-2015 in Slovenia
Časovni okvir: november 2014 – oktober 2015
Program: Erasmus+ (Omejen razpis za Implementacijo prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih 2014–2015)
Spletna stran:

http://tvu.acs.si/paradaucenja in http://llw.acs.si/learningparade/lp

Koordinator: Andragoški center Slovenije (ACS)
Kontaktna oseba:
Mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 584 2576, E: zvonka.pangerc@acs.si)
Vsebina: Projekt je namenjen popularizaciji sporočil prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO) ter izobraževalne politike doma in v EU, predvsem pa ozaveščanju slovenske javnosti o pomenu in vseprisotnosti izobraževanja odraslih in vseživljenjskega učenja ter o priložnostih, ki so na voljo odraslemu prebivalstvu. Projekt je sestavni del raznolikih prizadevanj držav članic EU, da pod vodstvom Evropske komisije v čim večji meri uresničijo strateške usmeritve novega akcijskega načrta za učenje odraslih in ga približajo vsem javnostim.
Opis: Projektne dejavnosti v Sloveniji se navezujejo na obstoječa sorodna prizadevanja, in sicer na Teden vseživljenjskega učenja (TVU) ter promocijsko kampanjo Zgledi vlečejo (ZV). V določeni meri pomenijo nadaljevanje projekta Uresničevanje prenovljenega EPUO 2012–2014 v Sloveniji, katerega ključni rezultat je Parada učenja 2013 in 2014. Poleg tretje izpeljave Parade učenja na sedmih novih prizoriščih je v novem projektu težišče na spodbujanju temeljnih zmožnosti odraslih. Na t. i. strokovnih dogodkih EPUO bodo na lokalni ravni prikazane raznolike obstoječe dejavnosti za spodbujanje temeljnih zmožnosti odraslih, predstavljeni bodo dosežki ter opredeljeni priložnosti in izzivi. Mnenja različnih deležnikov bodo prispevala k nadaljnjemu razvoju te prakse, njeni implementaciji in vključevanju v procese, ki bodo sledili objavi rezultatov o pismenosti odraslih (PIAAC) v Sloveniji. Prav ta raziskava bo na polovici prizorišč strokovnih dogodkov EPUO tudi predstavljena.
Projekt nagovarja vse ciljne skupine, tj. predstavnike politike, prakse in stroke v izobraževanju odraslih, učeče se, medije in najširšo javnost, posebno pozornost pa namenja manj izobraženim in izobraževalno prikrajšanim.
Rezultati: Parada učenja – dnevi učečih se skupnosti v času TVU 2015
• 21 strokovnih dogodkov EPUO za spodbujanje temeljnih zmožnosti odraslih
• video publikacija in zaključni dogodek (andragoški kolokvij)
spletno zasnovana IKT podpora in gradivaZavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki